Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf ’t Hooibergje is een initiatief van Martje en Annemiek van Maren.

Wij zijn een kleinschalige dagopvang die plaats  bied aan 12 kinderen in de leeftijd van 8 weken tot 4 jaar.

Natuur, geborgenheid en ontwikkeling op een speelse en ontdekkende manier staan bij ons hoog in het vaandel.Hier zijn dan ook de activiteiten en inrichting op aangepast.

Daarnaast bieden wij ook veilige, pedagogisch verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige opvang.

Wij werken met een verticale groep zodat we ook  broertjes en/of zusjes bij elkaar kunnen plaatsen in een huiselijke sfeer waardoor kinderen ook veel van elkaar leren.

Buiten spelen zonder zorgen in een natuurlijke omgeving wordt steeds lastiger, kinderdagverblijf op een boerderij is een plek waarvoor kinderen veel te beleven valt . Naast de boerderij zijn er bij het kinderdagverblijf ook diertjes, deze kunnen de kinderen onder begeleiding knuffelen en/of verzorgen.

Ook kunnen de kinderen naar hartelust spelen op de ruime, veilige omheinde speelweide. Dit is een speelweide ingericht met natuurlijke speeltoestellen. Door gebruik te maken van boomstammen, stro,zand en water, willen wij de kinderen prikkelen om de uitdagende buitenwereld te ontdekken.

Het kinderdagverblijf grenst aan een bos waar wij dagelijks een wandeling maken met de kinderen.

Bovendien zal het thema eten belicht worden, er is een moestuin waar kinderen hun eigen groente en fruit mogen telen.

Spelenderwijs proberen we de peuters te betrekken bij deze activiteiten.

Binnen is de groepsruimte huiselijk ingericht met verschillende thema hoeken zo is er een doe-hoek waar kinderen kunnen tekenen en knutselen en is er een rust-hoek waar kinderen rustig een boekje kunnen lezen of lekker kunnen luieren als ze daar even aan toe zijn.

Natuurlijk wordt er ook aan de allerkleinste gedacht, ook  voor hun is er een speciaal plekje in de binnenruimte ingericht zodat ook zij op ontdekking kunnen en als nodig rustig kunnen ontspannen. Maar voor hun is de buitenlucht natuurlijk ook erg gezond.

Doordat kinderen buiten zijn beleven zij de seizoenen op een fantastische en leerzame manier.

Buiten spelen is dan ook belangrijk voor de totale ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert de motorische, sociaal emotionele, cognitieve en ook de zintuiglijke ontwikkeling.

Kortom een dagverblijf voor kinderen op een boerderij biedt vele voordelen!!!

Tot ziens bij agrarisch kinderdagverblijf ’t Hooibergje!!!